500 millió euró összegű készenléti hitelkeret aláírása

2004. január 9-én került sor a Magyar Köztársaság 500 millió euró összegű készenléti hitelkeretének ünnepélyes aláírására Budapesten.

2004. január 9-én került sor a Magyar Köztársaság 500 millió euró összegű készenléti hitelkeretének ünnepélyes aláírására Budapesten.

2004. január 9-én került sor a Magyar Köztársaság 500 millió euró összegű készenléti hitelkeretének ünnepélyes aláírására Budapesten. A hitelkeret futamideje 364 nap, amely további két évre meghosszabbítható. Lehívás esetén a fizetendő kamatfelár Euribor felett 0,12%, a le nem hívott összegre a rendelkezésre tartási jutalék 0,045% p.a..

A hitelkeretben a két főszervező bankon (HSBC, London és Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe, London) kívül további kilenc pénzintézet vesz részt. A szindikálás jelentős túljegyzéssel zárult, de a hitelfelvevő a keret összegét nem kívánta megemelni.

A rulírozó típusú hitelkeretet az Államadósság Kezelő Központ Rt. az adósságkezelés eszközrendszerének bővítésére, illetve a devizabevételek és kiadások éven belüli időbeli eltérésének összehangolására kívánja használni. A rulírozó jellegből adódóan a rövid futamidőre igénybe vett összegek visszafizetése után a hitelkeret a végső lejáratig ismét a hitelfelvevő rendelkezésére áll.

Budapest, 2004. január 9.

Tartalom

Saját lista

  MÁK és DKJ kalkulátor
  Dátum: a számítás értéknapja, továbbá az értékpapír mezőben csak olyan értékpapírok jelennek meg, amelyek kibocsátási dátuma nagyobb, de a lejárata kisebb, mint az értéknap (a dátum nem lehet 2003.01.01-előtti érték)
  Típus: ha diszkont kincstárjegy, akkor az értékpapír mezőben csak a DKJ-típusú papírok, ha kötvény, akkor csak kötvények jelennek meg
  Konvenció: számítási metódus: ISMA vagy a kormányrendeletben rögzített EHM
  Értékpapír: a kiválasztott értékpapírra történik számítás
  Hozam %: a lejáratig számított hozam
  Nettó Árfolyam %: a kiválasztott értékpapír nettó jelenértéke, ha nem ez a beviteli mező, akkor = bruttó árfolyam% - Felh. Kamat%
  Felh. Kamat %: a kiválasztott értékpapírnak adott értéknapra vonatkozó felhalmozott kamata%
  Bruttó Árfolyam %: a kiválasztott értékpapír bruttó jelenértéke, ha nem ez a beviteli mező, akkor = Nettó árfolyam% + Felh. Kamat%
  Névérték: tetszőleges egész szám, ebből származik a Nettó ár, Felh. Kamat, valamint a Bruttó Ár
  Nettó Ár: Nettó Árfolyam% * névérték
  Felh. Kamat: Felh. Kamat% * névérték
  Bruttó Árfolyam: Bruttó Árfolyam% * névérték

  Csak a forintban kibocsátott fix kamatozású államkötvényekre, valamint diszkont kincstárjegyekre lehet árfolyam/ hozam számítást végezni!