50 milliárd JPY összegű nemzetközi kötvénykibocsátás

2006. évi finanszírozási tervvel összhangban március 7-én került sor a Magyar Köztársaság idei második nemzetközi kötvénykibocsátására.

2006. évi finanszírozási tervvel összhangban március 7-én került sor a Magyar Köztársaság idei második nemzetközi kötvénykibocsátására.

Az 50 milliárd jen összegű 7 éves futamidejű papír évi 1,67 %-os fix kamatot fizet, amely 0,1 %-kal haladja meg az azonos futamidejű bankközi kamatlábat. A kibocsátás főbb adatai:

Szamuráj #4
Összeg: 50 milliárd jen
Futamidő: 7 év
Lejárat: 2013. március 18.
Kupon: 1,67 % p.a.
Kibocsátási ár: 100 %
Hozamfelár: JPY Libor + 10 bázispont

A kötvény főszervezői a Daiwa Securities SMBC és a Nikko Citigroup pénzintézetek voltak. A jelentős kereslet miatt az eredetileg tervezett 25 milliárdos összeg megemelésre került, ami újabb lépés volt a külföldi befektetői bázis szélesítése irányába. A befolyó összeget az ÁKK általános finanszírozási célokra kívánja felhasználni.

Budapest, 2006. március 7.

Tartalom

Saját lista

  MÁK és DKJ kalkulátor
  Dátum: a számítás értéknapja, továbbá az értékpapír mezőben csak olyan értékpapírok jelennek meg, amelyek kibocsátási dátuma nagyobb, de a lejárata kisebb, mint az értéknap (a dátum nem lehet 2003.01.01-előtti érték)
  Típus: ha diszkont kincstárjegy, akkor az értékpapír mezőben csak a DKJ-típusú papírok, ha kötvény, akkor csak kötvények jelennek meg
  Konvenció: számítási metódus: ISMA vagy a kormányrendeletben rögzített EHM
  Értékpapír: a kiválasztott értékpapírra történik számítás
  Hozam %: a lejáratig számított hozam
  Nettó Árfolyam %: a kiválasztott értékpapír nettó jelenértéke, ha nem ez a beviteli mező, akkor = bruttó árfolyam% - Felh. Kamat%
  Felh. Kamat %: a kiválasztott értékpapírnak adott értéknapra vonatkozó felhalmozott kamata%
  Bruttó Árfolyam %: a kiválasztott értékpapír bruttó jelenértéke, ha nem ez a beviteli mező, akkor = Nettó árfolyam% + Felh. Kamat%
  Névérték: tetszőleges egész szám, ebből származik a Nettó ár, Felh. Kamat, valamint a Bruttó Ár
  Nettó Ár: Nettó Árfolyam% * névérték
  Felh. Kamat: Felh. Kamat% * névérték
  Bruttó Árfolyam: Bruttó Árfolyam% * névérték

  Csak a forintban kibocsátott fix kamatozású államkötvényekre, valamint diszkont kincstárjegyekre lehet árfolyam/ hozam számítást végezni!